tiistai 29. marraskuuta 2016

Milloin Suomi itsenäistyy?

EU on muuttumassa liittovaltioksi. Tämän päivän Unioni on kovin toinen kuin se, johon 1990-luvun alun epävarmoina vuosina päätimme liittyä. 99 vuotta sitten Suomi julisti olevansa suvereeni ja päättävänsä itse omista asioistaan. Sama julistus pitäisi nyt tehdä uudestaan. Suomi oli itsenäisempi Venäjän kuin Brysselin alaisuudessa.

Maailmanhistorian suuret tapahtumat saattavat tuntua epätodellisilta – kaukaisilta. Suomalaiset ovat maltillisia ihmisiä, jotka katselevat ja pohtivat, josko hoveissa hoidettaisiin asiat ja josko herrat Helsingissä suvaitsisivat päättää meidän puolestamme. Euroopan yli puhaltaa nyt raikas tuuli – lokalismi voittaa alaa globalismilta. Meidän ei tarvitse odottaa ja toivoa, että asiat hoidettaisiin puolestamme. Kohtalomme on omissa käsissämme!

Muutos lähtee Mäntsälästä. Se lähtee Teistä, arvon lukija. Joulukuun 20. päivään asti oikeusministeriön Kansalaisaloite.fi-sivustolla voi allekirjoittaa aloitteen, jolla vaaditaan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä. Kehotan allekirjoittamaan sen. Olen tänä syksynä kerännyt Mäntsälän kirkonkylässä vastaantulevilta allekirjoituksia kannatuskortteihin. Kiitos kaikille kannattajille! Levittäkää sanaa. Tehdään Suomesta jälleen itsenäinen!


Kirjoitus julkaistiin Mäntsälän Uutisten yleisönosastolla sunnuntaina 4. XII 2016.

1 kommentti:

  1. The Buffet at Wynn - MapyRO
    The Buffet 이천 출장샵 at Wynn is one of the best places in Vegas. The 광주광역 출장마사지 Buffet at titanium tube Wynn 용인 출장마사지 offers a tremendous 강원도 출장마사지 selection of authentic Mexican & Mexican cuisine.

    VastaaPoista