tiistai 15. syyskuuta 2015

Mahdollisuuksien maailma

Kävin viikonloppuna katsomassa elokuvan Inside Out – mielen sopukoissa. Mahtava elokuva, suosittelen. Siinä oli hauska vitsi: Kun päähenkilön mielikuvitusystävä ja tunteet seikkailevat hänen mielensä syövereissä, mielikuvitusystävä kaataa kaksi laatikkoa ja niiden sisällöt menevät sekaisin. ”Voi ei, sekoitit faktat ja mielipiteet!”, sanoo yksi tunteista, mutta mielikuvitusystävä vakuuttaa, että ongelmaa ei ole: lapioidaan ne takaisin mihin laatikoihin sattuu, ei sillä väliä.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, Helsingin Sanomat julkaisi 30. elokuuta toimittaja Anna-Sofia Bernerin laatiman monisivuisen jutun, jossa kerrottiin, mitkä pakolaiskriisiä koskevat väittämät ovat faktoja ja mitkä mielipiteitä. Saimme tietää, että turvapaikanhakijat on pakko ottaa ja rajavalvonta ei ole mahdollista. Ainoastaan se on mielipidekysymys, milloin vastaanottokyvyn rajat tulevat vastaan.

Tänään 15. syyskuuta Helsingin Sanomissa kerrotaan, että Ruotsista on saapunut rajan yli Tornioon niin paljon turvapaikanhakijoita, että hallitus ryhtyy toimiin tilanteen helpottamiseksi ja tulijoiden identifioimiseksi. Hallitus ilmoittaa, että sillä on valmius aloittaa rajatarkistukset Ruotsin-rajalla ja ulkoasiainministeri Soini pitää sitä mahdollisena eikä näe sille mitään esteitä.

Kesti kuusitoista päivää, että mahdoton muuttui mahdolliseksi. Moinen herättää jo toivoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti