keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Maelbeekin opetukset

Islamistiterroristit räjäyttelivät taas paikkoja Euroopassa. Tässä ei ole mitään uutta, joten reaktiot tulivat valmiina kuin apteekin hyllyltä. Tärkeintä on, että kukaan ei nyt pelkää, että terveiset vaan sinne Brysseliin. Ennen kaikkea on pidettävä pää kylmänä ja oltava tekemättä asian suhteen mitään. Sitähän ne terroristit haluavat, että me reagoimme jotenkin! Jos tässä nyt aletaan jotain ratkaisuja esittämään, niin terroristit voittavat! Tärkeintä on tuoda ilmi järkytyksensä ja samalla muistaa, että oikeasti ongelma on rasismi ja maahanmuuttokriittisyys.


On myös hyvä suhteuttaa asioita. Joo, taas kuoli ja loukkaantui sivullisia kaduille, mutta on meillä muitakin vastaavanlaisia ongelmia. Esim. yhtä tummaihoista ei kuulemma otettu joskus Helsingissä bussiin ja joku perussuomalaisten puolueaktiivi puhui tuttaviensa kesken lapsista ”penskoina”, vaikka nämä olivat muslimeja. Nämä ovat niitä asioita, joita nyt olisi syytä jauhaa ja joihin keskustelu tulisi ohjata:

Nyt vietetään hiljaista viikkoa, joka päättyy pääsiäiseen. Tämä sama viikko on myös rasismin vastainen viikko. Maanantaina oli sekä kansainvälinen rasismin vastainen päivä että malkamaanantai. Malkamaanantaina muistellaan, kuinka Jeesusta syytettiin Jerusalemissa. Hän oli kiusallisen suorasukainen, auktoriteetteja vastustava rääsuu. Päivän nimi tulee siitä, että ylipapit ja lainopettajat näkivät rikan Jeesuksen silmässä, mutta eivät malkaa omassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti