sunnuntai 18. syyskuuta 2016

En garde!

Yliopiston lukuvuosi on taas alkanut enkä ole kiireideni vuoksi ehtinyt kirjoittaa tänne paljoakaan. Kerronpa nyt lyhyesti kuulumisiani, koska eikös internetissä ihminen oleteta kuolleeksi, jos hänestä ei viikkoon kuulu mitään?

Vaikka uutiset kuolemastani ovatkin liioiteltuja, kuntoni on päässyt yhden yliopistovuoden ja sen mukanaan tuoman ruumiillisen työn radikaalin vähentymisen vuoksi heikentymään. Minun lienee tarpeen opetella liikkumaan ja pitämään itseni kunnossa. Satunnaisen ja huolettoman luonnossa liikkumisen rinnalle etsin nyt ns. harrastusta, joita olen kuullut, että ihmisillä on. Koska olen ylioppilas, koen velvollisuudekseni osata miekkailla. Ylioppilasmiekkailijoiden alkeiskurssi alkoi tällä viikolla.

Sopivasti myös tällä viikolla minulla alkoi ranskan alkeiskurssi. Venäjän alkeiskurssinikaan ei ole vielä loppunut, joten en osaa arvioida, olenko hyvä vai huono oppimaan kieliä. Olisi joka tapauksessa hienoa osata lukea historiankirjoitusta näillä kielillä, sillä monipuolisuus on tarpeen loputtoman kompleksista mennyttä aikaa tulkitessa. Ranskan taito on myös tärkeää eurooppalaisia alkuperäislähteitä lukiessa ja tietyillä erikoisaloilla. Ja kuten venäjän osalta, myös ranskaksi on kirjoitettu laadukasta kirjallisuutta.

Nyt alkaneen toisen lukuvuoteni aikana aion käydä myös praktikumin ja proseminaarin, jotka ovat seminaareja, joissa työstetään yleisen historian kandidaatintutkielma. Tutkielma olisi siis tarkoitus saada toukokuuksi valmiiksi ja itse kandidaatintutkinto täyteen ensi lukuvuonna. Olen yrittänyt kiirehtiä alkuvaiheen opintoja pois nyt, kun vaimoni on vielä kotona hoitamassa poikaamme. Tämä muuttuu ensi keväänä, jolloin poikamme täyttää kolme vuotta. Sitten on luvassa päiväkotiin kuskaamista, lapsen totuttamista siihen ja työssäkäyvän sekä opiskelevan vanhemman aikataulujen yhteensovittamista.

Arki siis jatkuu ja niin jatkuu vielä kirjoittamisenikin. Toivotan lukijoilleni kauniita syyspäiviä ja lämpöä myös viileneviin aamuihin! Nähkää maailman kauneus: kulkekaa ulkona leuka ylhäällä. Vuosi kääntyy taas vaiheeseen, jolloin on mahdollista katsoa tähtiä. Olkaamme tyytyväisiä tästä ainutlaatuisesta maailmasta, jossa meille on annettu kunnia vierailla!


 Disneyn elokuvasta Tangled – kaksin karkuteillä, jonka katsoimme vaimoni kanssa tässä syyskuussa. Pahoitteluni imelyyttä ällöäville, olen romanttisella tuulella. Kuunnelkaa myös laulun ranskan- ja venäjänkieliset versiot! Suomenkielinen on tosin paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti